Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum
Videogaléria
a
További videókTovábbi videók

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. december 15. szombat
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Történet

A Nemzeti Fórum története


Az MDF-ből törvénytelenül kizárt, és a kizárások miatt kivált országgyűlési képviselők 2004 őszén, Lezsák Sándor vezetésével megalakították a Nemzeti Fórum Egyesületet. Alapítók: Balogh László, Dr. Balsai István, Csampa Zsolt, Ékes József, Font Sándor, Fülöp István, Dr. Horváth Balázs †, Dr. Kelemen András, Lezsák Sándor, Dr. Medgyasszay László, V. Németh Zsolt, Pichler Imre †, Püski András, Szászfalvi László.

A Nemzeti Fórum célja a magyar nemzet és a magyar haza szolgálata. A keresztény kultúra szellemi és erkölcsi értékei mentén gondolkodó és cselekvő társadalom összefogása. Küzd a közélet tisztaságáért, az igazságért szavakkal és tettekkel. A Nemzeti Fórum elutasít és elítél minden olyan cselekedetet, amely alkalmas mások megfélemlítésére, valamint hazánk vagy a demokrácia lejáratására.

A Nemzeti Fórum fontosnak tartja az aktív szerveződést, összefogást, mind társadalmi, mind a politikai szinten. 2005 júniusában a Nemzeti Fórum Egyesület együttműködési megállapodást kötött a FIDESZ-szel, és ettől a naptól kezdve a SZÖVETSÉG teljes jogú tagjaként folytatta tevékenységét. Orbán Viktor a megállapodás aláírásakor mondott szavait idézve: „Egy hajlíthatatlan, rendíthetetlen nemzeti erővel köt a FIDESZ megállapodást, egy olyan erővel, melyre biztosan igaz a Szózatnak az a szava, hogy rendületlenül”.

Az elmúlt két és fél évben a Nemzeti Fórum erősödött és méltó partnerként, a lakiteleki nyilatkozat törekvéseinek képviseletével megmutatta, képes közösségi munkára, áldozatra. Az Egyesület szervezetet állított minden megyében, több városban. Ennek eredményeként az első Országos Gyűlését (2006. március 4.) követően, az országgyűlési választásokon 9 egyéni, és 3 listás mandátumot szerzett a Parlamentben, és a megalakuló Országgyűlés az Egyesület elnökét, Lezsák Sándort az Országgyűlés alelnökének választotta.

A Nemzeti Fórum a munkacsoportjai: az egészségpolitikai, a gazdaságpolitikai, az oktatási, a környezetvédelmi, a külügyi, a mezőgazdasági és vidékfejlesztési, az ’56-os - szakemberekkel, aktívan dolgoznak, mely munkák fontos szerepet kaphatnak egy új kormányprogram megteremtésénél.

A Nemzeti Fórum egy olyan társadalmi és politikai erőtér képviselője, amely az elmúlt 20 esztendő kapcsolatrendszeréből alakult ki és tartott össze jóban és rosszban egyaránt. Ez az összefogás, amely népben, nemzetben elkötelezett és cselekvő, erkölcsi kötelességet érez a társadalom és hazánk állapota iránt. Fontos, hogy érték legyen a hit és az erkölcs, a munka, a tudás, a másik emberre való figyelés, a gondolkodás, a cselekvés.

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Faluszépítő Társaskör negyedik összejövetele Lakiteleken
2018. december 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért

Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00

Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép