Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. január 24. csütörtök
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
A magyar vidék gazdasági és társadalmi felemeléséhez szükséges lépésekről

A tanév befejezése után megritkul a városi lakosság, családok százezrei vonulnak el vízparti, vagy hegyvidéki nyaralóikba, városi diákok tízezrei utaznak el falvakban élő nagyszüleikhez, több ezren veszik a turistabotjukat, vagy ülnek biciklire, hogy a falusi turizmus résztvevői legyenek. Ha visszatérnek városi lakóhelyükre, vagy hiányérzettel térnek haza – mert tapasztalják a falusi életkörülmények elmaradottságát, vagy azt érzékelik, hogy csökkent a városok és a falvak közötti, eddig riasztó életminőség-különbség.  Szászfalvi László, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője, és egyben a Nemzeti Fórum egyesület tagja az Országgyűlés tavaszi ülésszakán felszólalt „A magyar vidék gazdasági és társadalmi felemeléséhez szükséges lépések” tárgyában rendezett politikai vitanapon.

A vitában elhangzott, hogy ma Magyarország 3155 települése között 2809 község van, amelyekben a magyarországi lakosság mintegy 40 százaléka él. Lerongyolódott, kifosztott falvakat örökölt a polgári kormány 2010-ben, mert az előző, szocialista-liberális kormány hivatalosan is azt vallotta, hogy már nincs szükség a falvakra, mert a falu mint létezési forma meghaladottá vált, és ezért nincs értelme falvakat működtetni. „2010-re a magyar vidék eladósodott, 2002 és 2010 között GDP-arányosan 53 százalékról 83 százalékra nőtt az államadósság, az önkormányzatok adóssága 1400 milliárd forintra nőtt, a családok adóssága 2002 és 2010 között megötszöröződött, a munkanélküliség pedig két és félszeresére nőtt” – jellemezte a mai kormány induló helyzetét Szászfalvi László.

„Azóta700 ezer új munkahelyet teremtettünk. A családok védelmében rezsicsökkentést vezettünk be, Erzsébet-programot indítottunk, az ingyenes étkeztetési és az ingyenes tankönyvprogramot rendkívüli módon kiszélesítettük, családi adórendszert vezettünk be, jelentős mértékű béremelési és adócsökkentési programot indítottunk. Ezek mind-mind a vidéken élő magyar lakosság többségét is pozitív módon érintette. Bebizonyosodott, hogy nem pusztán anyagi, pénzügyi, foglalkoztatási és infrastrukturális felzárkóztatásra van szükség, legalább olyan fontos, hogy lelki, szellemi, kulturális és közösségfejlesztés terén is megvalósulhasson ez a fejlődés. Hiszem, hogy erős családok, erős vidéki települések nélkül ‑ legyen szó falvakról, kisvárosokról, megyeszékhelyekről ‑ nem lehet erős Magyarország!”

Fekete Gyula

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
NOE évindító konferencia a Népfőiskolán
2019. január 18-20.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
A Hit pajzsa díj átadása

Budapest, Jezsuita Rend Párbeszéd Háza
2019. február 23.

Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére

Beküldési határidő: 2019. január 20.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép