Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők


Nemzeti Fórum országgyűlési képviselői

(kattintson)

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Képviselők

Szövetségesek

Szövetségesek

Képviselők

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. február 20. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
A térség egyik legmodernebb épülete várja a diákokat
2017. szeptember 5.

Hétfő délután ünnepélyesen felavatták Izsák új általános iskoláját, amelyben immár mind a nyolc osztály együtt tanulhat. Az épület a legmodernebb technikai és építészeti megoldásokat rejti magában, amelyben minden a diákok ismeretszerzését segíti elő. A beruházás csaknem egy évig tartott és mintegy négy és fél milliárd forintból valósult meg.

A 8500 négyzetméteres épület két emelete bőséges helyet nyújt mind a nyolc évfolyamnak és a tanári karnak is. Az iskola a térség egyik legmodernebb oktatási intézménye.

Az avatáson Mondok József, Izsák polgármestere köszöntötte a tanárokat, diákokat és a meghívott vendégeket. – Várostörténeti jelentőségű eseményen köszöntöm önöket. Az első szó itt a köszöneté lehet. Mindenekelőtt köszönetet mondunk a magyar kormánynak és Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, hogy döntésükkel és anyagi támogatásukkal lehetővé tették egy, a kornak megfelelő modern iskolaépület létrehozását. Az építés és beruházás költségeit nemzeti kormányunk vállalta, de az épület és a berendezés önkormányzatunk tulajdona – köszönte meg a polgármester a beruházás támogatóinak segítségét, és hozzátette: köszönet illeti Lázár János miniszter urat, aki javaslatot tett egy szakértői felmérésre, ami egy új épületet javasolt. És köszönettel szólok Lezsák Sándor úrhoz, aki végig támogatta a projektet.

Ezt követően Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke és a térség országgyűlési képviselője mondott köszöntőt. Lezsák Sándor a forma és a tartalom összhangjának fontosságát hangsúlyozta: azt kívánom ennek az iskolának, hogy a szellemisége maradjon a régi. Mert amit az elmúlt évtizedekben a szülők, nagyszülők és a pedagógusok megteremtettek, a szellemisége, nemzeti elkötelezettsége és erkölcsisége, a tudás átadásának képessége maradjon a régi. A tartalom és a forma egysége a fontos. Eddig meg volt a tartalom, a forma változik, korszerűbb lett és adott most új lehetőséget – illette elismerő szavakkal a tanítók, tanárok munkáját Lezsák Sándor és kiemelte: nincs tehetségtelen gyerek, csak tehetségtelen politika, ami nem tud megfelelő esélyeket teremteni. Az izsáki iskola pedig egy tehetséges politika eredménye.

A térség egyik legmodernebb épülete várja a diákokat

Beszédet tartott dr. Solti Péter, a Klik elnöke, aki Balog Zoltán miniszter nevében köszöntötte a jelenlévőket, és az izsáki pedagógusok munkáját méltatta. – Az intézmény nagy hangsúlyt fektet a sportra és rendre kiváló eredményt értek el az utóbbi években. Ki kell emelni a művészeti oktatást, amely jövőre ünnepli negyedszázados évfordulóját – mondta az elnök, majd a gyerekekhez intézte szavait: – Birtokba vehetitek ezt a csodálatos épületet, annak minden lehetőségével. Szükség van azonban tanáraitokra is ahhoz, hogy képességetekkel tarisznyáitokban neki vág­hassatok a középiskola kihívásainak.

A beszédek között az iskola tanulóinak művészi pro­dukcióit és az Izsáki Sárfehér Néptáncegyüttes előadásait élvezhették a jelenlévők, majd a település plébánosa és lelkésze megáldotta az épületet.

 

Hétfőn kezdődik a tanítás

A héten a végső simítások zajlanak, elhelyezik a padokat, székeket és eszközöket az osztálytermekben, addig úgynevezett tanításmentes iskolai foglalkozáson vesznek részt a diákok. A tanítás jövő héten hétfőn elkezdődik.

baon.hu

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
A gördeszkás pap Lakiteleken
2019. február 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok

Budapest, Polgárok Háza

2019. február 20. 18 óra

A Hit pajzsa díj átadása

Budapest, Jezsuita Rend Párbeszéd Háza
2019. február 23.

Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép