Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők


Nemzeti Fórum országgyűlési képviselői

(kattintson)

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Képviselők

Szövetségesek

Szövetségesek

Képviselők

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. február 20. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Ballagás a Móra Ferenc Gimnáziumban
2017. május 6.

Május 6-án a Móra Ferenc Gimnázium végzős diákjai is elhagyták az iskola védő, ódon falait, s a hétfői érettségi vizsgák után megkezdik a nagybetűs életet. Azonban idén nem csak a ballagó diákok búcsúztak, hanem a már 19 éve ballagókat búcsúztató Rosta Ferenc igazgató úr is elköszönt.

A gimnázium ballagó ünnepségének mindig hangsúlyos része a végzősöknek szóló ballagó beszéd, amely életre szóló tanácsokkal látja el az útrakelőket. Rosta Ferenc igazgató úr mindig felelősséggel válogatta össze a tarisznyába kerülő gondolatokat, amelyek az élet értékein alapulnak, és ebben az értékválságos időszakban is kapaszkodóul szolgálhatnak. Az iskola vezetője mindezt úgy igyekszik átadni, hogy - amint mondta -, az okostelefonokat szünet nélkül nyomkodó mai fiatalokat is elérje.

– Ha majd a bankettről felállva kiléptek a csillagfényes éjszakába, rájöttök, hogy visszavonhatatlanul és örökre vége a középiskolás éveiteknek. A nagykorúság határán alig túljutva megtapasztalod a felnőtté válás legkegyetlenebb ajándékát, a döntés szabadságát. Kegyetlen, mert vele együtt megkaptad a felelősséget is, akár akartad, akár nem – emelte ki az igazgató, majd a mai rohanó világgal kapcsolatban hozzátette: – Ahhoz hogy megláthasd a lényeget, le kell lassítanod, sőt néha meg kell állnod, különösen az útkereszteződéseknél. Abban a csendben meg tudod nyitni a füledet a bölcsességnek, a szívedet az okosságnak. Mert az emberek szívéből hiányzik a csend, helyette haraggal, és gyűlölettel van tele.

Ballagás a Móra Ferenc Gimnáziumban

Beszédét pedig Böjte Csaba szavaival zárta: – Ha népünket, családodat, közösségeidet fel akarjátok emelni, akkor sok szeretetet, törődést, figyelmet kell befektetni az emberi kapcsolatokba. Csak ez az egyetlen út, amely kivezethet bennünket a krízisből, a morális és anyagi válságból. Ne féljetek a holnaptól, ne hagyjátok, hogy a mindent beszennyezni akaró gonosz, Isten legszebb ajándékát, a holnapba vetett hitünket elorozza tőletek – köszönt el a ballagókra is Isten áldását kérve a nyugdíjba vonuló intézményvezető.

Ballagás a Móra Ferenc Gimnáziumban

A leköszönő igazgatót Kása Zsuzsanna a kecskeméti Tankerületi Központ szaktanácsadója, és Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, az országgyűlés alelnöke is elbúcsúztatta, aki Rosta Ferenc hivatásának eredményeit összegezve elmondta: minden emberben van tehetség, minden diákban van valami, amit csak ő egyedül tud igazán kibontani, csak megfelelő környezet kell hozzá. Nincs tehetségtelen diák, csak tehetségtelen pedagógus, és tehetségtelen politikus, vagy politika, amely nem képes alkalmas környezetet teremteni a diáknak.

felegyhazikozlony.eu

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
A gördeszkás pap Lakiteleken
2019. február 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok

Budapest, Polgárok Háza

2019. február 20. 18 óra

A Hit pajzsa díj átadása

Budapest, Jezsuita Rend Párbeszéd Háza
2019. február 23.

Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép