Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők


Nemzeti Fórum országgyűlési képviselői

(kattintson)

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Képviselők

Szövetségesek

Szövetségesek

Képviselők

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. február 20. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Csepreghy: nem a problémákat kell importálni
2017. november 11.

A Soros-tervről szóló nemzeti konzultációs országjárás újabb állomásán, Bugacon Csepreghy Nándor miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára tartott lakossági fórumot.

Zsúfolásig telt érdeklődőkkel csütörtökön este a helyi művelődési ház, ahol a házigazda Szabó László polgármester köszöntője után Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy ezekben a napokban sorsfordító időket élünk. Olyan történelmi időszakot, amikor eldől Európa és benne hazánk sorsa. Olyan időket, amikor szükség van veszélytudatra. Nem ideges, görcsös kapkodásra, hanem egészséges veszélytudatra, amikor az ember képes megtalálni az adott helyzetben a követendő utat.

Csepreghy Nándor arról beszélt, hogy az Európát befolyásoló legfontosabb kérdés ma a migráció, annak a kérdésnek az eldöntése, hogy milyen Európá­ban szeretnénk élni a következő években, évtizedekben.

Csepreghy: nem a problémákat kell importálni

– Magyarország gazdasági eredményei ma adottak ahhoz, hogy valóban megléphessük azt a jóléti fordulatot, amelyre a társadalom régóta vár. A kérdés az, hogy ezt kockáztatjuk-e azzal, hogy olyan problémákat veszünk a nyakunkba, amelyek nem itt keletkeztek. Az a kérdés, hogy ezeket a problémákat importáljuk-e Európába, vagy megpróbáljuk a megoldásokat exportálni oda, ahol a probléma gyökre van. A magyar kormány arra törekszik, esküjéhez hűen, minden körülmények között a magyar emberek szolgálatát tekintse elsődlegesnek. A konzultáció azt a célt szolgálja, hogy megtudjuk, mit gondolnak a migráció­ról az emberek. Ez olyan visszajelzés, amely megköti a kormány kezét azokban a küzdelmekben, amelyeket Brüsszelben folytat – fogalmazott az államtitkár.

Csepreghy: nem a problémákat kell importálni

– Az országot járva azt látom, hogy az érdeklődés meghaladja a korábbi konzultációkét. Mindez azt mutatja, hogy az emberek valóban fontosnak tartják, hogy elmondják a véleményüket arról, hogy kivel, milyen formában szeretnének együtt élni. A kormánynak határozott az elképzelése, de ez csak akkor lesz kivitelezhető, ha egyezik a magyar emberek akaratával. Az eddigi tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy most ez a kettő összecseng egymással – tette hozzá Csepreghy Nándor.

baon.hu

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
A gördeszkás pap Lakiteleken
2019. február 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok

Budapest, Polgárok Háza

2019. február 20. 18 óra

A Hit pajzsa díj átadása

Budapest, Jezsuita Rend Párbeszéd Háza
2019. február 23.

Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép