Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Interjúk
Sajtószoba
Keresztény Élet
Lóránt Károly
Nagy Dóra
Petrin László

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. január 18. péntek
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Debrecen és Hajdú-Bihar megye értékeit bemutató kiállítás nyílt a nagyváradi Szent László Napokon
2017. június 25.

Szent László-emlékév keretében Debrecen és Hajdú-Bihar megye értékeit bemutató kiállítás nyílt a nagyváradi Szent László Napokon. A lovagkirály trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából megrendezett esemény megnyitóján a Földművelésügyi Minisztérium nevében Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a megjelenteket.

Szent László törvényeire, harci sikereire és közigazgatás szervezési megoldásaira volt szükség a szuverén Magyar Királyság megerősítéséhez, stabilizálásához, melynek következtében több mint négy évszázadon át Európa meghatározó hatalma volt - emelte ki megnyitó beszédében a helyettes államtitkár. Szakáli István Loránd elmondta, a kiállítás látogatói egyfajta virtuális, szemmel nem látható, kulturális határátkelő építésében vesznek részt Debrecen és Nagyvárad között. Ennek a kulturális határátkelőnek az építésében segítenek bennünket a hungarikumok is, amelyek olyan megőrzendő és egyedülálló értékek, melyek az összetartozás érzése, az egység és a nemzeti tudat erősítése miatt fontosak számunkra - tette hozzá a helyettes államtitkár.

Szakáli István Loránd beszédében kifejtette: csak akkor tartozhatunk igazán egy közösséghez – legyen az csupán a szülőfalu, szülőváros, vagy akár a nemzet maga - ha ismerjük annak értékeit és azonosulni tudunk velük. Az értékek identitásképző erővel bírnak és hozzá segítenek ahhoz, hogy otthon érezzük magunkat.

A 2012-ben elfogadott hungarikum törvény egy igazi nemzeti törvény, amely nem csupán a magyarországi magyarokhoz szól, hanem minden magyar közösséghez, amely részt kíván venni ebbe a valódi nemzet és jövőépítő munkába. Immár több mint ezer értéktár működik szerte a Kárpát-medencébe, akik önkéntes alapon csatlakoztak a hungarikum mozgalomhoz – mondta el a helyettes államtitkár.

Szakáli István Loránd felhívta a megjelentek figyelmét arra, hogy Szent László tiszteletének kultusza olyan megbecsülendő nemzeti érték, amelynek méltó helye lehet majd a Hungarikum Piramisban. végül a terjeszkedő iszlám martaléka lesz.

kormany.hu

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Karácsonyi szeretetebéd Kecskeméten
2018. december 24.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére

Beküldési határidő: 2019. január 20.

Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért

Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

 


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép