Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. január 24. csütörtök
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Egy hét Mindszenty József bíboros szülőfalujában
2017. július 18.

Idén is megrendezték a Kiskunfélegyházi Szent István plébánia egy hetes hittantáborát, amelynek Mindszenty József bíboros hercegprímás szülőfaluja, Csehimindszent adott otthont július 3-a és 8-a között.

Első állomásuk Pákozd volt, ahol meglátogatták a katonai emlékparkot. Érdekes dolgokat tudtak meg a békefenntartásról, a NATO-ról, a katonaságról, az első és a második világháborúról. A következő megálló Székesfehérvár volt, ahol megnézték a Prohászka templomot, megismerkedtek az épület és névadója történetével, de hallhattak Kaszap Istvánról is. Mindkét ismert egyházi személy ide van eltemetve. A templomlátogatás után a Bori vár következett, ahol egy játékos feladat keretében meg kellett jelölni a várban található szobrokat, festményeket.

A várlátogatás után Csehimindszentre utaztak, ahol Hajagos Gyula atya misét tartott a helyi templomban. A mise és a vacsora után ismerkedés és csoportjátékok következtek.

Kedden, Zalaegerszegen megnézték a Göcseji Falumúzeumot és a TV tornyot, ahonnan az egész település jól belátható volt. Innen Búcsúszentlászlóra vezetett az út, ahol Gyula atya szentmisét mutatott be. Alkalom nyílt arra, hogy Szent László ereklyéjét is megnézhessék. Visszatérvén Csehimindszentre, a szálláson kézműves program várta a csapatot. Lehetett gipszet festeni, valamint pálcikavirágot és saját címert készíteni. Este egy kisfilmet is megnéztek Mindszenty Józsefről.

A harmadik nap túrával kezdődött Vasvár és Szentkút között. Ez után Gyula atya Vasváron is mondott misét. A templomot Fernandes Loyd Pradeep, egy indiai származású verbita misszionárius atya mutatta be. Délután a kézműveskedést követően részt vettek a Sümegi várjátékokon.

Csütörtökön biciklitúrára indultak az Őrségbe, ami során megálltak egy Árpád kori templomnál, majd egy olajkészítő mesterembernél, ahol az olajakat meg lehetett kóstolni. A nap végén Mindszenty József testvérének unokája – Csehimindszent jelenlegi polgármestere – vezette körbe a hittantábor résuztvevőit a Hercegprímás szülőházában. Az utolsó elötti napon ellátogattak Jákra és részt vettek egy „nyomozásban” Sárváron. Ezt a napot várta mindenki, mert kiderült a kvízjáték során, hogy  mennyire figyeltek a hét folyamán. A napot, és egyben a tábort szalonnasütéssel, tábortűzzel, kiselőadásokkal zárták. Hazafelé jövet megálltak Eplényben libegőzni.

Radics Dániel
Félegyházi Közlöny

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
NOE évindító konferencia a Népfőiskolán
2019. január 18-20.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
A Hit pajzsa díj átadása

Budapest, Jezsuita Rend Párbeszéd Háza
2019. február 23.

Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére

Beküldési határidő: 2019. január 20.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép