Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2019. január 17. csütörtök
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Felföldi Zoltán: A baloldal igazi arca
2018. december 18.

Az elmúlt héten ismét megmutatták, hogy kik ők és mire képesek. Mármint a magyarországi baloldal. A kunhalmiágnesek, szabótímeák, vadaiágnesek, hadházyákosok, komjáthiimrék, tordaibencék, varjulászlók.

Megmutatták, mint az elmúlt bő száz évben már jó néhányszor. Képesek például parlamenti obstrukcióra, és ha ennek enyhébb formái nem működnek, akkor akár fizikai erőszak alkalmazására is az Országházban. Szerencsére nem feltételezhetjük, hogy ismerik a dualizmus kori magyar politikatörténetet, mert akkor esetleg eszükbe jutna, hogy szét is lehet verni az ülésterem teljes berendezését, mint 1904-ben, vagy rá lehet lőni a házelnökre, mint 1912-ben. Aztán képesek sípolni és artikulálatlanul üvöltözni. Képesek számbeli kisebbségüket és intellektuális alsóbbrendűségüket hangerővel és agresszióval kompenzálni vagy legalábbis ezzel próbálkozni. Képesek a jogállamiságot és a demokráciát lábbal tiporni. És ami még nagyobb teljesítmény: a kettőt (amely néha szembekerül egymással) egyszerre. Mindezt természetesen a demokrácia és a jogállamiság nevében. Képesek Istent gyalázni, de ha pillanatnyi politikai érdekük úgy kívánja, akkor képmutató módon énekelni, hogy „Isten, áldd meg a magyart”.

Azt is tudjuk, hogy mire képtelenek. Képtelenek például a játékszabályok betartására és a vereség elviselésére. Ha veszítenek, pont úgy viselkednek, mint egy kisgyerek: csalást kiáltanak, hisztiznek, lesöprik a társasjátékot az asztalról, törnek-zúznak. Arra kell vigyázni, nehogy ilyenkor fegyver kerüljön a kezükbe. Akkor ugyanis nagyon is céltudatosan kezdenek lőni. Ilyenben is volt már részünk.

Másra is képtelenek, de szerencsére ezt egy ideje nem volt alkalmuk megmutatni: képtelenek kormányozni. E tekintetben is érdemes tanulmányozni a 20. század eleji magyar politikatörténetet: hogyan tudnak, illetve hogyan nem tudnak összefogni („szövetkezett ellenzék”), és mi történik, ha egyszer véletlenül választást nyernek. Egy ciklust végigszenvednek, és az alatt kiderül a tényleges kormányzásra való tökéletes alkalmatlanságuk. Ezt azóta többször is volt alkalmunk megtapasztalni, és őszintébb pillanataikban ezt saját maguk is bevallják, mint Gyurcsány Ferenc 2006-ban: „Nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk.”

Legutóbb az Országgyűlés december 12-i ülésén, majd aznap este és az utána következő napokban a Kossuth téren, a pesti utcákon, vasárnap este pedig az MTVA székházánál tartottak nekünk prezentációt baloldali politizálásból: obstrukciós kísérlet, fizikai agresszió alkalmazása a Parlamentben (a házelnöki pulpitushoz vezető út eltorlaszolása), majd „spontán” utcai megmozdulások, ennek keretében füstgránátok dobálása, randalírozás, törés-zúzás, gyújtogatás, trágár jelszavak skandálása. Ekkor azért egy kicsit meghökkentünk. Tudtuk ugyan, hogy ilyenek, de az utóbbi időben elszoktunk már ettől. Éppen ezért jó is, ha néha emlékeztetnek bennünket rá, hogy ne felejtsük el, kikkel is van dolgunk. Hát, most emlékeztettek. És ha ezt sokáig csinálják, mi is kimegyünk az utcára. Pedig nem szokásunk, mert nem nagyon érünk rá, mi ugyanis dolgozunk, és gyereket nevelünk. De ha ez folytatódik, akkor egy kicsit félretesszük a munkát, a gyerekeket rábízzuk a nagyszülőkre, és mi is elkezdünk az utcán politizálni. Csak mi nem néhány ezren leszünk, hanem félmillióan.

És akkor a kunhalmiágnesek, szabótímeák, vadaiágnesek, hadházyákosok, komjáthiimrék, tordaibencék, varjulászlók jobban teszik, ha behúzódnak a vackukba, mert mi ugyan nem dobálunk füstgránátokat, nem randalírozunk, nem törünk-zúzunk, nem gyújtogatunk, nem skandálunk trágár jelszavalat, de kíméletlenül letakarítjuk őket a budapesti utcákról. A normális Magyarország ugyanis mi vagyunk.

 

Magyar Hírlap

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Karácsonyi szeretetebéd Kecskeméten
2018. december 24.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére

Beküldési határidő: 2019. január 20.

Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért

Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép