Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. január 22. kedd
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Hadikultúra és military fesztivál Kunszálláson
2017. június 7.

Ingyen látogatható a HMfest, a katonai eszközök, hagyományok iránt érdeklődők találkozója. Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke és Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter a fővédnöke annak a Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztiválnak, melyet negyedik alkalommal rendeznek meg 2017. június 9-11. között.

A világ legnépszerűbb harckocsis számítógépes játéka, a World of Tanks standja is ott lesz az idén Kunszálláson, a HMFest nevű rendezvényen. Mint Kovács Imre polgármestertől megtudtuk, igen látványosnak ígérkezik a Napóleon-korabeli katonákat felvonultató ütközet szombati bemutatója.

Tavaly csaknem tízezren látogattak el hozzánk, idén ennél harmadával több látogatót várunk a péntektől vasárnapig tartó IV. Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztiválra, a Somogyi Lovas Szabadidőközpont területére – közölte lapunkkal Kovács Imre. Kunszállás polgármestere elmondta, pénteken érkeznek a hagyományőrző csapatok, aki felállítják sátraikat és körleteiket, megássák a lövészárkokat, és berendezik tárlataikat. Az első két nap közös tábortűzzel és énekléssel zárul.

Szombaton több látványos esemény is várja a látogatókat – mondta a polgármester. Ezek sorából kiemelkedik a Napóleon-korabeli felszerelésű katonák ütközete, ahol a hatvan gyalogos mellett lovasok és ágyúk is szerepet kapnak majd. Ezt követi délután a második világháborús harcok felelevenítése, amelyben egyebek mellett szőnyegbombázás is akad. Fontos tudnivaló, hogy a HMFest idén – a szponzoroknak köszönhetően – ingyen látogatható. További jó hír, hogy a MÁV-Start ötvenszázalékos kedvezményt ad a találkozóra érkezőknek, akiket Kiskunfélegyházáról átszállással visznek Kunszállásra. Az sem okoz problémát, ha valaki több napra érkezik, s helyben szeretne megszállni, a szervezők ugyanis kulturált sátorvárost húztak föl, ahol fürdő, tűzrakóhely és ivóvíz is rendelkezésre áll. Kunszálláson a falusi turizmus érintettjei már bátran kiakaszthatják ugyan a megtelt táblát, a környéken, így például Bugacon vagy Mackópusztán még akad szabad hely.

A két- és négykerekűeket, valamint lánctalpas különlegességeket felvonultató járműparádé szombaton és vasárnap is látható, sőt az idén katonai autó-szépségversenyt is rendeznek, amelynek fődíja egy jelentős értékű üzemanyagkártya lesz. A szervezők a fiatalokra és a számítástechnikai programok kedvelőire is gondoltak, különösen utóbbiaknak lehet jó hír, hogy a világ legnépszerűbb harckocsis számítógépes játéka, a World of Tanks standja is ott lesz az idén Kunszálláson. A kiállítók az orosz tulajdonú vállalkozás párizsi központjából érkeznek. Kovács Imre elmondta, mindezeken túl akad majd még drónsimogató is, ahol a polgárok szakavatott pilóták segítségével tesztelhetik a távolról vezérelhető repülő eszközöket. A találkozón természetesen a Magyar Honvédség is képviselteti magát, így jönnek a toborzók és a légierő katonái is – utóbbiak egy Zlin–242-es géppel a levegőben teszik tiszteletüket.

A szem és a lélek örömei mellett a hasra is gondoltunk, így idén nyolcvanöt méter hosszú asztalsoron kínálunk majd finom ételeket a vendégeknek – hangoztatta a polgármester. Kovács Imre hangsúlyozta, vendégeik biztonságára kiemelten ügyelnek, így például lesz állandó orvosi ügyelet.

Magyar Hírlap

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
NOE évindító konferencia a Népfőiskolán
2019. január 18-20.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére

Beküldési határidő: 2019. január 20.

Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért

Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép