Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Interjúk
Sajtószoba
Keresztény Élet
Lóránt Károly
Nagy Dóra
Petrin László

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2019. január 18. péntek
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Hungarikum mobilapplikációs pályázatokat díjaztak
2018. január 31.

Húsz Corvinus-alapszakos hallgató a Z generáció számára készített mobilapplikációs kreatív üzleti ötletét részesítették elismerésben a Földművelésügyi Minisztériumban. A tárca képviseletében Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár adta át a díjakat.

A pályamunkák megalkotói a nemzeti értékek online-alapú, játékos népszerűsítését kívánták elérni projektötleteik kidolgozásával.

A helyettes államtitkár a díjátadón kiemelte: amikor a nagyvilágban járnak-kelnek, dolgoznak, tisztában kell lenniük identitásukkal, nemzeti értékeikkel;hiszen ezek tesznek értékesebbé, azonosíthatóvá mások szemében.

Szakáli István Lóránd rávilágított, hogy a nyitottság és világlátottság fontos értékeknek számítanak, ugyanakkor a saját identitásunk ismerete magabiztossá, kiegyensúlyozottá, egyenjogú partnerré tesz bennünket. Értékeink ismerete, tisztelete, képviselete azonban csak akkor ér valamit, ha mi is nyitottak vagyunk mások értékei iránt.

- A hallgatók ötletei fontosak, hiszen képesek a fiatalokat megszólítani olyan eszközökön, módszereken keresztül, amelyek az ő érdeklődésüknek és mindennapi információszerzési gyakorlatunknak megfelel – fogalmazott a helyettes államtitkár.

A Corvinus Egyetemen bevezetett, „Hungarikumok és örökségtervezés” című tantárgy egyrészt a magyar nemzeti értékek megőrzéséhez elengedhetetlen marketing aspektusokra és a települési tőkevonzásra koncentrál, másrészt a magyarsággal kapcsolatos természeti, gazdasági és kulturális, tradicionális értékek rendszerezésével a hazaszeretetre nevelés feladatát tölti be, a felsőoktatásban eddig egyedüli módon. A felmérő tesztek tanúsága szerint a Z generáció tagjainak ilyen irányú általános iskolai ismeretei hiányosak, így azokat nem tudják kreatív gondolkodás során a társadalmi-gazdasági fejlődés területén hasznosítani.

A tárgy szakmai felelőse, Tózsa István egyetemi tanár kezdeményezésére a 2017/18. tanév 1. félévétől a tárgy hallgatói egyénileg, vagy csoportmunkában új gyakorlat-teremtő célzattal lehetőséget kaptak arra, hogy olyan mobil-applikációs üzleti-terv vázlatokat készítsenek, amelyek tartalmuknál és játékos funkciójuknál fogva alkalmasak arra, hogy a fiatal generáció figyelmét felhívják a magyar nemzeti értékek jelentőségére.

A versenyen első helyezést ért el Somogyi Fanni kereskedelmi és marketing szakos hallgató, egy megvalósításra alkalmas hungarikum témában, különféle kategóriákban és (tudástár, quiz, chat, hírek, képtár, játékok) formában, átfogó on-line alkalmazás kidolgozási ötletével.

Második helyezett lett a Németh Anna és Balázs Luca gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatói páros, a magyar gasztronómia fantáziadús, jó elgondolású, szintén megvalósításra érdemes on-line játék applikációjával.

Harmadik helyezett egy trió lett, Burka Bettina, Magyar Dóra és Szarka Lilla, szintén kereskedelmi és marketing szakos hallgatók személyében, egy ötletes, öltözék-kombinációs, kép-puzzle, kép- és zenefelismerő, földrajzi, kultúrtörténeti komplex hungarikum társasjáték témával.

kormany.hu

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Karácsonyi szeretetebéd Kecskeméten
2018. december 24.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére

Beküldési határidő: 2019. január 20.

Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért

Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

 

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Média partnereink

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép