Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. január 22. kedd
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
IKON: Tüntetni, vagy nem tüntetni – ez itt a kérdés
2017. október 28.

Megtörténtek a nagyon erős ellenzéki csoportosulások megemlékezései az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából. Ismét magvas gondolatokkal lettünk gazdagabbak, továbbra is szenvedünk a diktatúra láncaitól, nyögjük az elnyomás súlyát és hallhatjuk a fogadkozásokat, hogy na, de majd most!

Ezekkel amúgy nincsen semmi baj, el kell mondani a szokásos mantrákat, hiszen a gazdik is ezt várják el. Ami azonban lényeges, hogy megtudhattuk, hogy az erőltetett párhuzamok bizony igencsak vissza tudnak ütni. Ami pedig üt, az fáj is. Csak megint nekünk. Hiszen gondoljunk csak bele, mi lett volna, ha 1956-ban az akkori forradalmáraink (akik ugye nem annak indultak, csak a helyzet és a sors hozta így), úgy döntenek, hogy ők fáznak. Képzeljük csak el, hogy a diákság azt mondja, hogy ők bizony most éhesek (ami azért megint csak életszerű helyzet volt akkor), meg egyébként is fúj a szél, az eső is eshet, meg jobb dolguk is van annál, hogy kimenjenek bárhova tüntetni. 1956-ban a nemzetükért fegyvert ragadó, a halált, a kínzásokat és megpróbáltatásokat vállaló magyarjaink, véleményem szerint még akkor is ott lettek volna az utcákon, ha láva ömlik a lábuk alatt. Még pedig azért, mert őket senki nem fizetette, hogy forradalmárok legyenek. Ők tisztaszívű, elkötelezett, csodálatos hazafiak voltak, akik értünk harcoltak és azokért is, akik most hozzájuk akarják hasonlítani magukat és a hisztipartyjaikat. Jelzem, sikertelenül leginkább azért, mert már az indulásuknál elbuktak.

Szerencsénkre a mai hivatásos, fizetett forradalmárok már visszarettennek a rossz idő láttán is, nekik ennyi is elég, hogy letegyék a csak tévében látott fegyverüket. Mert nekik ennyire fontosak a saját eszméik, mert ugye ők ennyire rossz világban élnek, igaz? Nekik nem a golyóval, a tankokkal, az oroszokkal, saját nemzetük árulóival kell megküzdeniük, nem nekik sokkal rosszabb jutott! Nekik Orbán Viktor jutott, aki még arra is képes volt, hogy kiállt a Parlament kupolájának tetejére és elmondott egy ősi varázslatot, ami folytán viharfellegek keletkeztek és esni kezdett az eső. Márpedig minden jó forradalmár tudja, hogy hivatkozhat a munkaköri leírásának arra a passzusára, mely szerint eső esetén nem kötelessége kiállni azokért a dolgokért, amikben hisz, vagy jelen esetben azok ellen az eszmék ellen, amiben ő nem hisz.

​Elnyomásra, kényszerre, fullasztó légkörre hivatkoznak ezek a mostani kis pillanatocskák (tudom momentum, csak mégis magyarosítsunk már), de azért annyira mégsem nyomják el őket, hogy ne bírjanak ki így még egy-két hetet. Legalábbis addig elvannak, amíg nem lesz optimális a hőmérséklet és az időjárás. Le is adták gondolom a kérésüket, miszerint 15 fokot szeretnének arra a napra, napsütéssel és enyhe szellővel, mert így az igazi tüntetni.

​És hogy nekem, mi jutott erről eszembe? Először is az, hogy én érzem magam rosszul amiatt, hogy az igazi, nemzetükért, hazájukért, családjukért és hitükért harcoló és az életüket adó hazafiainkhoz hasonlítja magát pár elkényeztetett hisztis kölyök. Akiknek persze joguk van hisztisnek lenni, én is kiakadnék, ha nem kapnám meg a legújabb iphonet és ezzel a cikis 5s verzióval kellene beérnem. Mert ebben az országban, már ennyire rossz a helyzet!

Joguk van arra is, hogy tüntipartyt szervezzenek, hogy aztán megint napokig takarítani kelljen utánuk Budapest utcáit és a véleményüket is elmondhatják, mint azt minden jó diktatúrában szokás igaz? Ahhoz azonban tényleg teljes elferdítés, önbecsapás és pofa kell, hogy történelmünk egyik legszebb, legfájdalmasabb és legdicsőbb pillanatát lealacsonyítsák erre a szintre, ahol ők jelenleg állnak. Ők a bértüntetők, akiknek lehet a rossz időjárásra fogni a pihekönnyű jelenlétüket. Legalább megint volt, mire fogni, ez is egy eredmény. Mi pedig örülhetünk, hogy nyertünk nélkülük még egy kis időt, és addig is megemlékezhetünk azokról a hazafiakról, akik megérdemlik. Mert egy biztos: bérforradalmárokról ma ugyan beszélünk, de 10 év múlva nemhogy beszélni nem fogunk róluk, de emlékezni se fogunk rájuk.

Nagy Dóra
ikonnf.hu

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
NOE évindító konferencia a Népfőiskolán
2019. január 18-20.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére

Beküldési határidő: 2019. január 20.

Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért

Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép