Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. november 14. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Kadétképzés indulhat a kiskunmajsai Tomori-gimnáziumban
2018. szeptember 7.

A jövő tanévtől kadétképzéssel bővülhet a majsai Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium képzési palettája. A fiatalság honvédelmi nevelése szerepel a kormányzati programok között is.

Jövő év szeptemberében már honvédelmi ismereteket is tanulhatnak a majsai Tomori-gimnázium tanulói. Minderről Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselő és Simicskó István a hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos számolt be az intézményben tartott sajtótájékoztatón.

A két politikus pénteken a választókerület több településére is ellátogatott, ahol szintén napirenden voltak a cselekvő hazaszeretet kérdései. Lezsák Sándor elmondta, hogy a Lakiteleki Népfőiskolán találkoztak a Muraközy János Honvéd Hagyományőrző és Lövész Egylet, majd Kunszálláson egyeztettek Kovács Imre polgármesterrel és az ottani military találkozókat szervező HMFEST Military Hagyományőrző és Szabadidő Egyesület képviselőivel.

Kadétképzés indulhat a kiskunmajsai Tomori-gimnáziumban

Simicskó István úgy értékelte: értékes körúton vettek részt, ahol mindenhol látszik az ott élő emberek szorgalma, tehetsége és látszik, hogy Lezsák Sándor nagy ambícióval viszi az ott élők ügyeit.

A kormánybiztos hangsúlyozta: a haza védelme nemzeti ügy, amit a kadétképzés is szolgál, ami bármelyik oktatási intézményben szabadon választható tantárgy. Mint elhangzott: többi között elsősegélynyújtást, életmentést, önvédelmet, sportlövészetet is tanulhatnak a kadétok. Simicskó István hozzátette: nem a jövő katonáinak a kiképzése az elsődleges cél, hanem a hazaszeretetre nevelés.

Kadétképzés indulhat a kiskunmajsai Tomori-gimnáziumban

A Tomori-gimnázium igazgatója Farkas Zoltán megköszönte Lezsák Sándornak, hogy a mostani bejelentésig eljutott a kadétképzés ügye, amit tantestület, a városvezetés és fenntartó érsekség is üdvözölt. Az igazgató kiemelte, hogy a hadvezér, kalocsai érsek Tomori Pál sorsát Bábel Balázs érsek is szívügyének tekinti.

Ábrahám-Fúrús András polgármester úgy vélekedett, egy középiskola, egy gimnázium nélkül nem város egy város, ezért természetesen támogatni kívánják az új képzés beindítását, ami erősítheti a gimnázium jövőjét is.

 

A fiatalság honvédelmi nevelése közös cél

A Honvédelmi Minisztérium (HM) korábbi közlése szerint az új képzési forma – ami már több középiskolában bevezettek – „a haza védelmére kész felnövő generáció kinevelését” szolgálja. „A fiatalság honvédelmi nevelése olyan közös cél, melynek érdekében a tanároknak, a diákoknak és a katonáknak össze kell fogniuk” – írta a HM a tájékoztatójában. Az újfajta képzés elindítását azzal indokolták, hogy szükség van egy kifejezetten a honvédség számára hasznos előképzettséget jelentő, középiskolai, érettségit adó képzési formára, a katonai pálya iránt érdeklődők és ezáltal a tiszti és altiszti utánpótlás létszámának növelésére.

 

baon.hu

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban

 

Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Mindszenty Emlékérmek átadása az Országházban
2018. november 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

XVIII. Lakiteleki Filmszemle

Lakitelek Népfőiskola
2018. november 14-16.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép