Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. január 22. kedd
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Megkezdődik a Duna-Dráva Nemzeti Park állattartó telepeinek megújítása
2017. július 27.

Megkezdődik a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság (DDNP) három állattartó telepének megújítása, a 446 millió forintos fejlesztésbe tartozó barcs-drávaszentesi telepmodernizáció alapkőletételét szerdán tartották a barcsi Dráva Kapu Bemutatóközpontban.

Az eseményen V. Németh Zsolt, a környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár hangsúlyozta, a projekt a védett fajok élőhelyének megóvását, természetvédelmi kezelését, így az őshonos állatok génmegőrzését is szolgálja. Az államtitkár emlékeztetett rá, hogy Magyarország a környezetügyre 3400 milliárd forintot, azon belül közvetlenül természetvédelemre több mint 60 milliárd forintot fordíthat a mostani európai uniós költségvetési ciklusban. Ennek a forrásnak a legnagyobb részét az élőhelyeknek a fajok megtartásához nélkülözhetetlen megújítására szánják, ezt a forrás nagysága tekintetében a természeti kezelés, az őshonos állatok elhelyezésére szolgáló telepek rendbetétele követi - jegyezte meg.

Megkezdődik a Duna-Dráva Nemzeti Park állattartó telepeinek megújítása

Závoczky Szabolcs, a nemzeti park igazgatója elmondta: az igazgatóság által nyert európai uniós pályázati pénzből ez év végéig Drávaszentesen karámrendszer és szociális létesítmény épül, a szintén somogyi Nagybajom-Homokpusztán racka juhok tartására alkalmas állattartó telep létesül, a Tolna megyei Nagydorogon a cikta juhok tartását szolgáló telepüket fejlesztik, és a területek kezeléséhez szükséges mezőgazdasági gépeket vásárolnak. Mindezzel jelentősen javulnak az őshonos állattartás feltételei, újabb területeket tudunk bevonni a legeltetésbe és Nagybajomban nemcsak a nyáron, hanem egész évben biztosíthatjuk juhtartás feltételeit - tette hozzá az igazgató.

Megkezdődik a Duna-Dráva Nemzeti Park állattartó telepeinek megújítása

Szászfalvi László, somogyi kereszténydemokrata országgyűlési képviselő arról szólt, hogy mindenki küldetése a teremtett világ megóvása és az utódoknak való átadása. A nemzeti park beruházása egy összefogás eredménye, amelyben egyszerre van jelen a globális és a lokális gondolkodás, az, hogy mindenki felelősséggel tartozik az egész világ jövőjéért, ugyanakkor a saját környezetének megmaradásáért is - mondta. A politikus kitért arra is, hogy a Dráva és környéke minél hatékonyabb fejlesztéséért felvetődött egy Dráva fejlesztési tanács létrehozása, és az is, hogy a térségnek előnyös lenne, ha kiemelt idegenforgalmi célpontnak minősítenék.

kormany.hu

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
NOE évindító konferencia a Népfőiskolán
2019. január 18-20.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére

Beküldési határidő: 2019. január 20.

Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért

Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép