Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. február 18. hétfő
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Milyen hatással van az egyetem fejlődése Kecskemét városára?
2017. június 22.

A kecskeméti egyetemmel és kialakításának városunkra gyakorolt hatásával foglalkozott csütörtökön délután a Kölcsey Kör soron következő előadása a Piarista Gimnázium dísztermében.

A Nemzeti Fórum Bács-Kiskun Megyei Szervezete és a Kölcsey Kör Kecskeméti Tagozata 30. alkalommal szervezett pódium-beszélgetésének témája a kecskeméti egyetem fejlődésének hatása a város életére. A szervezők ezúttal Finta Zitát, az egyetem kancellárját, dr. György László PADMA-igazgatót, valamint Szemereyné Pataki Klaudia polgármestert hívták meg vendégként. A beszélgetés házigazdája dr. Sztachó-Pekáry István önkormányzati képviselő volt.

A pódiumbeszélgetést dr. György László kezdte, aki beszélt arról, hogy hogyan került a PADMA élére, valamint az egyetem fejlődéséről, a jövőbeli tervekről is.

– Engem úgy választottak meg igazgatónak, hogy hoztam magammal egy programot. Ez a program több fontos elemből áll: épül egy nagyon szép infrastruktúra, ami akkor tudja betölteni a megfelelő szerepét, ha a szellemi tartalom is passzol ehhez a 21. századi koncepcióhoz. Az egyik legfontosabb, hogy először is szükség van egy nagyon erős és színvonalas oktatói karra. Reméljük, hogy az ország egyik legjobb oktatógárdája fog majd összeállni a kecskeméti egyetemen, továbbá szeretnénk hívni külföldi vendégelőadókat is – emelte ki György László.

 

Finta Zita, az egyetem kancellárja az elmúlt egy évről beszélt.

– Jelentős feladatok elé állított az integráció, de azt gondolom, hogy ezeken lassan kezdünk túllépni, és most már a szervezési, építkezés-jellegű munkákra tudunk koncentrálni. Összes erőnkkel a minőségi egyetemi munkára tudunk összpontosítani. Kancellárként az a feladatom, hogy meg tudjam teremteni azt a biztonságos hátteret, ami egyrészt a pénzügyi finanszírozást, másrészt az összes többi szolgáltatást is magában foglalja, ami a hallgatók jólétét és tanulását elősegíti – mondta Finta Zita.

Szemereyné Pataki Klaudiát pedig az egyetem és Kecskemét kapcsolatáról kérdezte dr. Sztachó-Pekáry István. A polgármester az új egyetemnek a városra és a város fejlődésére gyakorolt hatását hangsúlyozta.

– Városunk gazdasági fejlettsége és az ipari, vállalkozói környezet most ért el egy olyan szintre, hogy igényt támasztott a város felé, hogy megfelelő minőségű egyetemi szolgáltatásai legyenek Kecskemétnek. Azzal az oktatói gárdával, amit majd sikerül itt összeállítani, olyan szolgáltatást is tudunk kínálni, amivel egyrészt a város innovációs kihívásaihoz, másrészt a vállalati környezet fejlesztéseihez is effektív munkával tudunk hozzájárulni. A műszaki területen már vannak együttműködések: például a Mercedes már mérésekre ad megbízásokat a műszaki karnak – mondta a polgármester.

A polgármester az is kiemelte, hogy nagyon szerencsés az egyetem struktúrája: van kertészeti kar, pedagógus kar, műszaki kar, és most már kiegészült még egy gazdasági karral is. Ebből kifolyólag a legfontosabb üzleti szférának tudnak szolgáltatásokat nyújtani.

hiros.hu

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
A gördeszkás pap Lakiteleken
2019. február 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok

Budapest, Polgárok Háza

2019. február 20. 18 óra

A Hit pajzsa díj átadása

Budapest, Jezsuita Rend Párbeszéd Háza
2019. február 23.

Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép