Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Interjúk
Sajtószoba
Keresztény Élet
Lóránt Károly
Nagy Dóra
Petrin László

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2019. január 18. péntek
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Nagy Dóra: Az elnevezés változott, de az érzés ugyanaz maradt
2018. február 21.

Az, hogy a határon túli magyaroknak szavazati joguk van, nem csupán szimbolikus jelentőségű dolog, hanem annak kifejezése, hogy nincsen olyan, hogy ők és mi.

A minap a DK-s Molnár Csabának ismét sikerült bebizonyítania, hogy pártja semmit nem érez az iránt nemzet iránt, amelynek elvileg a része maga is, és amelynek képviseletéért látszólag harcol ő is. Számukra ugyanis a határon túli magyarok megmaradtak román vendégmunkásnak. Ezzel pedig gyalázatosabb merényletet követnek el nemzettestvéreik ellen, mint amikor pártjuk hős vezére az országot igyekezett a szakadék szélére irányítani.

Nem gondoltam volna, hogy egyszer azt mondom, sokkal jobb lenne, ha Gyurcsány Ferenc továbbra is hazudna. Jobban örülnék neki, ha legalább a nemzete szeretetének álcáját öltené most magára, mert ebben az esetben üdítőbb lenne, ha azt hazudná, hogy nemcsak a hatalom, hanem a nemzete iránt is érez valamit.

Sajnos, ezúttal úgy döntött, hogy az igazat fogja mondani, ami egyet jelent a határon túli magyarok jogainak, érzéseinek és identitásának sárba tiprásával. Arról papolnak a DK-s „hazafiak” minden létező fórumon, hogy csak azok szavazhassanak, akik közvetlenül viselik döntésük következményeit. Igen ám, de mi van azokkal a magyarokkal, akik közvetlenül, lassan száz éve viselik más országok döntéseinek következményeit? A határainkon túl rekedt magyarok ugyanis nem maguk döntöttek a sorsukról, ők azt a döntést hozták meg, hogy mindent vállalva, továbbra is magyarként fognak élni egy olyan földön, ami valaha az ő anyaországukhoz tartozott, de elvették tőlük. Ezek az emberek azonban nem a menekülést, hanem a túlélést és a magyarság továbbörökítését választották, ami nemcsak rájuk van hatással, hanem ránk is, határokon belül élő magyarokra. Mi ez, ha nem a döntés közvetlen hatása a magyarságra? Mi pedig csak könnyebbé tudjuk tenni az életüket, valamint biztosítani tudjuk őket arról, hogy habár a határok elválasztanak minket, de továbbra is ugyanahhoz a nemzettesthez tartozunk.

Az, hogy a határon túli magyaroknak szavazati joguk van, nem csupán szimbolikus jelentőségű dolog, hanem annak kifejezése, hogy nincsen olyan, hogy ők és mi. Csak mi vagyunk. Ezt az érzést és ezt a közös jövőt akarják elvenni tőlünk megint a Gyurcsány Ferenchez hasonló gondolatokat hangoztató, erősítő és elemezgető politikusok, firkászok, riporterek és elemzők. Amit csinálnak, az pusztán hangulatkeltés és nemzeten belüli konfliktusgenerálás. Igen, az üdvözítő, hogy felfedezték maguknak, a határokon túl is élnek magyarok, s éppen ideje volt, hogy idáig eljussanak. Az azonban elgondolkodtató, hogy míg más országok migránsaiért mindenre képesek, mindent megadnának nekik, addig a saját nemzetük tagjaitól még a szavazati jogot is elvennék. Joggal merül fel a kérdés: kit is képviselnek valójában? Mert, hogy a saját nemzetük megmaradását nem, az egyszer biztos.

Magyar Hírlap

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Karácsonyi szeretetebéd Kecskeméten
2018. december 24.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére

Beküldési határidő: 2019. január 20.

Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért

Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

 

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Média partnereink

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép