Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum
Videogaléria
a
További videókTovábbi videók

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. december 15. szombat
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Nagy Dóra: Lenni vagy nem lenni? Nem ma, hanem holnap
2018. március 12.

Amióta világ a világ, a népcsoportok vándorlás útján szerezték meg hazájukat, ahol létrehozták saját nemzetüket, kultúrájukat, vallásukat, nyelvüket.

Ez a vándorlás történhetett békés és véres úton egyaránt, a lényegen azonban a mód nem változtatott: az egyik nép felemelkedett, a másik nép elbukott. Ez a mostani migráció tétje is. A modern kor embere önhittségében és kényelmében hajlamos megfeledkezni arról, hogy semmi sem állandó és semmi sem tarthat örökké, még a megszokott világ állapota sem. Igen, Európa nemzetei nagyon régóta élnek a mostani berendezkedésük és az elfogadás, a befogadás, a tolerancia erőszakuralma szerint, éppen ezért elfelejtették, hogy mindig jöhetnek olyan korszakok, amikor a fennálló rend kerül veszélybe. Befogadónak és segítőkésznek lenni egy dolog, háború elől menekülő embereknek kötelességünk menedéket, segítő kezet nyújtani. Ezek az emberek aztán eldöntik, hogy itt akarnak maradni, beilleszkedve az adott kultúrába, társadalomba, vagy a viharos idők elcsitulása után hazatérnek. Őket nevezzük menekülteknek.

A migránsok azonban teljesen más kategóriába tartoznak. Ezek az emberek mindenáron, a törvényes kereteket feldúlva rontanak rá a nemzetekre, kihasználva azok szolidaritását és elpuhulását, hogy aztán először csak saját zónákat, majd saját hazát hozzanak létre. Ezek az emberek kompromisszumok nélkül, megrögzötten ragaszkodnak saját életvitelükhöz és eszük ágában sincsen elfogadni a befogadó ország szokásait, jegyeit. Ők nem szolidárisak, nem liberálisak és nem toleránsak. Ők új hazát akarnak magunkat, új területet akarnak elfoglalni, hogy aztán térdre kényszerítsék az ott élőket, rájuk erőszakolva saját identitásukat. Felismerhetnék ezt a Nyugat országai, hiszen hasonlóan jártak el Afrikával, ahová nem segítséget nyújtani, hanem elvenni mentek, hogy aztán teljesen kifosztva magukra hagyják az ottani népeket, államokat. Most is önös érdekek mentén cselekszenek, amikor befogadást hirdetnek, csak elfeledkeznek két nagy különbségről. Az egyik az, hogy a Nyugat nagyhatalmait gazdasági érdekek vezették, míg az Európa kapuinál dörömbölő népeket a honfoglalás vezérli. Nem azonos a kultúra, nem azonos a nyelv, nem azonos a cél. Mint ahogyan ez nem egyszer előfordult már a történelem forgatagában. A másik fontos különbség pedig az, hogy Afrikába a nyugati hódítók mentek, akiknek dolguk végeztével volt hová hazatérniük. Most azonban, ha így folytatják nem lesz haza, ahol tovább élhetnek, mert az otthonuk válik majd gyarmattá.

Európa mostani vezetőinek többsége és velük együtt Magyarország ellenzéki pártjai pedig nem tesznek mást, mint lefekszenek ennek az akaratnak. A mostani honfoglalóknak csak annyit kellett tenniük, hogy elindultak a kiszemelt új hazájuk irányába, hiszen a mindenkiért, csak saját magáért nem cselekvő Európa lassú öngyilkosságot készül végrehajtani, amit nekik csak végig kell nézni. Teszi ezt Euró­pa a gyors haszonszerzés és egy önmagából kifordult ideológiától vezérelve.

Azok, akiknek fontosabbak más országok gazdasági, földfoglaló migránsai, mint saját nemzetüknek tagjai, nemzetárulást és nemzetgyilkosságot követnek el. A mostani érdekeket kiszolgálják ugyan döntéseikkel, megtömve így saját zsebüket, miközben nem számít nekik, hogy a mai tetteikkel a holnap Magyarországát és Európáját ítélik halálra.

A tét tehát hatalmas és a mi kezünkben van a sorsunk, hogy meghatározzuk, milyen világban akarunk élni. Nem ma, hanem holnap. Erről dönt április 8-a is!

Magyar Hírlap

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Faluszépítő Társaskör negyedik összejövetele Lakiteleken
2018. december 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért

Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00

Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép