Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum
Videogaléria
a
További videókTovábbi videók

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. december 15. szombat
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Nagy Dóra: Örök élet, ingyenrezsi
2018. március 6.

Adott a kormányon lévő párt, amelynek az a célja, hogy hatalmon maradjon. Teniszhasonlattal élve nála az adogatás és az előny, hiszen négy éve volt bebizonyítania, hogy képes kormányozni az országot.

Éppen ezért a programját is úgy állítja össze, hogy az ne csak négyéves ciklusra, hanem hosszútávra szóljon. Vele szemben indul az ellenzék, amelynek a legfőbb feladata rámutatni a kormány hibáira és megmutatni egy másik kormányzati alternatívát. A gyakorlatban azonban az ellenzék részéről ebből semmi sem látszott az elmúlt években. A kormánypártok világos irányt fogalmaztak meg, amivel lehet egyetérteni és egyet nem érteni, de elvitatni a programjuk létét nem lehet. Mert nem attól lesz valami program, hogy így hívják, és felírják ezt a szót egy A4-es papírlapra. Orbán Viktor képes volt arra, amire az ellenzéki pártok nem, tanult a vesztes választásokból, éppen ezért nagyon határozott jövőképet fogalmazott meg, egyben tartja a táborát, és következetesen halad a kiszabott úton. Eközben az ellenzék nagyon el volt foglalva, csak éppen leginkább saját magával. Vegyük őket szép sorjában! A Jobbik például hátat fordított saját táborának és elveinek, lefeküdt a pénznek, és olyan szerepbe igyekszik kerülni, amire eddig sem volt készen, hát még jelen állapotában. Hiába lett Vona Gábornak trendi arcszőrzete, sajnos ezzel arányosan nem nőtt meg a kormányzáshoz szükséges képessége.

Közben a baloldali pártok széttöredeztek, és ész nélkül kapkodtak ide-oda. Az LMP szerint először nem volt kvóta, majd lett kvóta. Aztán utálták a kerítést, most éppen megtartanák. Tényleg igaz rájuk, hogy lehet más a politika, amit ők be is bizonyítanak nagyjából minden másnap. Az MSZP görcsösen kapaszkodik a múltjába, és igyekszik nem a feledés homályába merülni. Bár azt nem teljesen értem, hogyha ez a céljuk, akkor miért egy egyszázalékos párt vezetőjét választották miniszterelnök-jelöltnek? Mellettük a DK pedig azt csinálja, amihez a vezetője a legjobban ért: mindenek felett állónak és tévedhetetlennek képzelik magukat, mondanak össze-vissza mindent, miközben lufikkal játszanak, mutatva a nagy demokratikusságukat, hiszen Hillary Clinton is így csinálta. Reméljük, az eredményük is hasonló lesz.

Érzelmekre kellene hatniuk, és észérveket kellene felsorakoztatniuk. Ehelyett inkább az érzelmekkel játszanak, a vérgőzös, akasztással egybekötött gyűlöletre építenek, a rációt pedig már hírből sem ismerik, hiszen ahhoz képest, hogy itthon – szerintük – balkáni állapotok uralkodnak, mégis megígérik nekünk az azonnal eljövő tejjel-mézzel folyó Kánaánt. Ezt pedig arra alapozzák, hogy az ország jóléte egyből helyreáll, ha nem Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt – mert a jó kormányzáshoz csak ennyi kell.

Ha pedig mégsem sikerülne a győzelem, már jó előre jelzik nekünk, hogy a kormánypártok csalni fognak, amit ők tudtak, csak nem sejtettek. Közben pedig zajlik a licitháború. Tényleg csak az örök élet, ingyensör és ingyenrezsi hiányzik a sorból. Hopp, ez utóbbit az ország igazmondó harcos Ferije már pedzegette a legutóbb. Lassan már ott tartunk, hogy ők fognak nekünk fizetni a fogyasztásért.

Igen, kell a show, kellenek a hangzatos jelszavak, a kampánynak ez fontos eleme. Ám nem ártana, ha ehhez reális tartalom is társulna. Egy irány, amelyben lehet hinni, ami azt mutatná meg, hogy képesek nemzetben és a nemzettel együtt gondolkodni. Az „én jobban tudom”, az „én apukám erősebb” és az „én autóm nagyobb, mint a tiéd” az óvodában érvelésként még megállta a helyét, legalábbis egy darabig, de egy kampányban azért már többre lenne szükség.

Nem is beszélve az ország vezetéséről. Magukat a kormányfői székbe vizionáló, vezetői képességeiket úton-útfélen hangoztató ellenzékiek szép számmal vannak, csak az a nagy baj, hogy hiteles, kormányzásra alkalmas politikust egyet sem látni közöttük.

Magyar Hírlap

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Faluszépítő Társaskör negyedik összejövetele Lakiteleken
2018. december 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért

Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00

Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép