Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Interjúk
Sajtószoba
Keresztény Élet
Lóránt Károly
Nagy Dóra
Petrin László

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2019. január 18. péntek
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Négyszáz milliós élőhelyvédelmi program indult a Balatonnál
2018. január 27.

Élőhelyvédelmi és élőhely-helyreállítási program indult a Kis-Balatonnál és Somogy megye észak-nyugati részén, öt helyszínen. A program 425 millió forintos uniós támogatást nyert el, és a tervek szerint 2019. szeptember végéig valósul meg – mondta el dr. Rácz András a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság projektindító sajtótájékoztatóján, szerdán, Fonyódon.

A Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára emlékeztetett arra, hogy már az előző, 2015-ig tartó uniós fejlesztési ciklusban is minden korábbinál többet, 38 milliárd forintot költhetett az ország környezetvédelemre. Ebben az időszakban a természetvédelmi fejlesztésekre fordított források közül 93 projektet bonyolítottak le a nemzeti park igazgatóságok, így a fejlesztések révén összesen 79 000 hektáron javult az élőhelyek állapota és több mint 51 000 hektárnyi természetvédelmi vagyonkezelésű területen javultak a kezelés infrastrukturális feltételei, 20 történeti kert és 17 gyűjteményes kert helyreállítása történt meg, és 35 erdei iskola és óvoda infrastruktúrája került jobb állapotba. Dr. Rácz András kiemelte: az újabb uniós támogatási ciklusban a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP), illetve más uniós programokban is elnyerhető forrásokkal együtt összesen 61 milliárd fordítható környezetvédelmi, természetvédelmi célokra, valamint bemutatóhelyek létesítésére.

A helyettes államtitkár kifejtette, a 2014-2020 közötti időszakban a források több mint 60 százalékát élőhely-rekonstrukciós beruházásokra fogják fordítani. A források mintegy 13 százalékát jórészt a nemzeti park igazgatóságok állattartás feltételeinek és a természetvédelmi kezelés infrastrukturális fejlesztésére fordítják, míg ökoturisztikai bemutatóhelyek létesítésére, fejlesztésére a pénz mintegy 12 százaléka jut. További összegeket szánnak egyebek között, más élő- és élettelen természeti értékek  például geoparkok  védelmére, a természetvédelmi őrszolgálat eszközrendszerének és a természetvédelmi monitorozás infrastruktúrájának fejlesztésére is.

Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság vezetője elmondta, az új fejlesztési ciklusban tervezett tíz nagy projektjük közül az élőhelyvédelmi és élőhely-helyreállítási program az első, amely eljutott a megvalósítás szakaszába. A projekt nagy biodiverzitású, értékes vagy veszélyeztetett élőhelyek természetvédelmi helyzetét kívánja javítani. A fejlesztés több mint 400 hektárt érint: rehabilitálják a Kis-Balaton medence élőhelyeit, a Látrányi Puszta térségét, valamint az Ordacsehi berek vizes élőhelyet. Móring József Attila országgyűlési képviselő, Somogy fejlesztési biztosa arról szólt, hogy a Szőkedencstől Látrányig terjedő terület fejlesztése növeli a Dunántúl turisztikai vonzerejét.

kormany.hu

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Karácsonyi szeretetebéd Kecskeméten
2018. december 24.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére

Beküldési határidő: 2019. január 20.

Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért

Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

 

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Média partnereink

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép