Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. január 24. csütörtök
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Szabolcs Attila

Szabolcs AttilaÉLETRAJZI ADATOK:

1945. július 28-án születettem Szarvason. 1963ban a pápai Türr István Gimnáziumban  érettségiztem. 1965-ben szakképesítést szereztem nyomdaipari fényképészként, majd az Állami Nyomdában léptem munkába. A katonai szolgálat után, 1968-tól a műszaki egyetemen dolgoztam 1991-ig. A munka mellett folytattam a tanulást, és 1985-ben műszaki pedagógusi oklevelet szereztem a műegyetemen. 1991-től a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségen dolgoztam.

A politika világa és a közéleti felelősség vállalása negyedszázada kísér. 1989. május 1-jén beléptem a Magyar Demokrata Fórumba, Budafok-Tétény kerületi szervezetének egyik alapítójaként. 1990 és 2002 között az Országos Választmányban képviseltem városrészünk MDF szervezetet.

2006-ben kizárták az MDF-ből, ekkortól léptem a "régi fórumsok" által alapított Nemzeti Fórum Egyesületbe; majd 2009-ben csatlakoztam a Fideszhez.

1994 és 1997 között a Fővárosi Önkormányzat Kereskedelmi, Turisztikai és Fogyasztói Érdekvédelmi Bizottságában külső bizottsági tagként vállaltam feladatot. 1998-ban Budafok-Tétény polgáraitól bizalmat kaptam, és 2002-ig polgármesterként tettem a dolgom a közösségért. 2002-ben önkormányzati képviselőnek választottak.

2006-ban ismét megválasztottak Budafok-Tétény polgármesterévé, egyben a 13. választókörzet egyéni önkormányzati képviselőjévé. 2010-ben pedig immár harmadik alkalommal kaptam bizalmat, és polgármesterré választottak.

2013 decemberében felkértek, hogy induljak el a 2014-es országgyűlési választásokon a FIDESZ-KDNP jelöltjeként Dél-Budán. Miután Albertfalva, Kelenföld és Kelenvölgy egy része, Rózsavölgy, Budafok, Budatétény és Nagytétény tartozik ehhez - a 18. számú - egyéni választókerülethez, igent mondtam, mert Dél-Budáért dolgoztam eddig is.

1969-ig a XI. kerület volt az otthonom és a baráti szálak jó része ma is odaköt. Albertfalvától Budafokon át Nagytétényig nem hosszú az út, manapság is naponta megjárom. Dél-Buda ezer arcú, de egy közösség.

Úgy érzem van mit tenni. Azon leszek, hogy a kisebb létszámú parlamentben hallatszódjon a hangunk, és Dél-Buda lakóinak érdekei érvényesüljenek a magyar Országgyűlésben.

1969 óta házasságban élek. Két felnőtt gyermekem mára családot alapítottak. Legnagyobb örömünkre négy unokával gyarapították a nemzetet és a nagycsaládot.

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
NOE évindító konferencia a Népfőiskolán
2019. január 18-20.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
A Hit pajzsa díj átadása

Budapest, Jezsuita Rend Párbeszéd Háza
2019. február 23.

Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére

Beküldési határidő: 2019. január 20.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép