Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. február 18. hétfő
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Szemléletet alakít a napelemes rendszer Gotthárdon
2018. január 8.

A Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum hat épületének fotovoltaikus rendszerét adták át pénteken az SZMSZC III. Béla Szakgimnáziumában és Szakközépiskolájában. Huszár Gábor polgármester, V. Németh Zsolt államtitkár és Szentgyörgyvári Róbert főigazgató vágta át a szalagot a beruházáson. Ezen a tetőn 40 kW teljesítményű napelemet helyeztek el.

Szentgyörgyvári Róbert főigazgató avatóbeszédében hangsúlyozta: A fejlesztések során üzembe állított több mint ezer napelem éves szinten 8-10 millió forintos megtakarítást fog eredményezni, amelyet az intézmények más célra fordíthatnak.

Egyúttal arra kérte a kollégákat: ismertessék meg növendékeikkel a rendszereket, és hívják fel figyelmüket a környezettudatos gondolkodás fontosságára.

Szavaihoz Huszár Gábor polgármester is csatlakozott, mondván: a fejlesztésnek fontos hozadéka az intézmény-üzemeltetés "ökológiai lábnyomának" minimalizálása, de éppoly fontos az is, hogy az itt tanuló gyerekek környezettudatos szemléletet kapjanak. Kiemelte: a napelemes fejlesztés tökéletesen beleillik a Zöld Szentgotthárd programba, melynek keretében 2010 óta folyamatosan apró lépéseket tesz a város az energiaracionalizálás területén.

Szemléletet alakít a napelemes rendszer Gotthárdon

V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár arra hívta fel a figyelmet: bármennyire is szeretnénk az ellenkezőjét, az elkövetkező években növekvő energiaigénnyel kell számolnunk. A háztartásokban, sőt még a gépjármű-forgalomban is szükség lesz villanyáramra, azért hát minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy az ötmilliárd éves Nap jótékony hatásait kihasználjuk.

A napelem egyenáramot termel, melyet inverter alakít váltóárammá, így kerül fel a hálózatra. Nagyon stílusos volt hát az intézmény Egyenáram/váltóáram nevű rockzenekarának záró száma: Korpics Ferenc igazgató szintetizátorjátékával zúztak el egy AC/DC-számot. Ez után a résztvevők felsétáltak az erkélyre, ahol Huszár Gábor, V. Németh Zsolt és Szentgyörgyvári Róbert átvágta a szalagot a beruházáson.

vnemethzsolt.hu

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
A gördeszkás pap Lakiteleken
2019. február 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok

Budapest, Polgárok Háza

2019. február 20. 18 óra

A Hit pajzsa díj átadása

Budapest, Jezsuita Rend Párbeszéd Háza
2019. február 23.

Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép