Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. január 22. kedd
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Szobor emlékeztet 1956-ra Kondorfán
2017. július 29.

Szobrot állítottak 1956 emlékére - ezzel vált kerekké Kondorfa rendszerváltozás utáni története, fogalmazta meg V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője.

Hat fej, hat arc néz a szoborról a járókelőkre a régi tűzoltószertár előtt Kondorfán. Különböző arckifejezések kísérik az arra járót: fájdalom, remény, közöny is felismerhető. Az alkotó, Ámmer Gergő szobrászművész azt mondta, eddigi munkássága esszenciája az emlékmű. Nem akarta szimbólumok mögé rejteni a mondanivalót: ezért készültek arcok 1956 emlékezetéhez. Takács Róbert, Kondorfa polgármestere emlékeztetett: ez a harmadik emlékmű a településen, az első világháború hőseinek a falu központjában, a második világháború áldozatainak a temetőben állítottak emléket korábban. Az 1956-os forradalmi események érintették Kondorfát is: öt helyi családot hurcoltak el a Hortobágyra, voltak zaklatások, terménybeszolgáltatásra kényszerítették a helyieket.

Szobor emlékeztet 1956-ra Kondorfán

Takács Róbert, Kondorfa polgármestere és V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője leplezte le Ámmer Gergő szobrászművész 1956-ra emlékeztető alkotását szombaton.

Soha ne felejtsük el az ötvenes évek Kondorfáját, hogy ne térhessen vissza - fogalmazott a szobor leleplezésén V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője.

Aki ünnepel, a múlt és a jövő határán áll - mondta. Az emlékév, a kormány által támogatott programok és emlékművek díszesen faragott keretet adnak, amely felerősíti a megrázó festményt, magát a történelmet. Az országgyűlési képviselő szerint ezzel az alkotással, ezzel a büszkeségponttal vált kerekké a település rendszerváltozás utáni története. Felidézte, hogy nem csak 56 őszére kell emlékezni: hatvan éve, 1957 nyarán volt az akasztások ideje. Kondorfa legújabb kori történetéről is szólt: az orvosi rendelő és a művelődési ház felújítását említette, valamint a napokban kihirdetett 14,6 millió forintos útfelújítási támogatást.

Szobor emlékeztet 1956-ra Kondorfán

Az 56-os emlékmű 4,4 millió forintból készült, százszázalékos állami támogatással. Varga Ottó esperes áldotta meg a szombati ünnepélyes avatón.

vnemethzsolt.hu

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
NOE évindító konferencia a Népfőiskolán
2019. január 18-20.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére

Beküldési határidő: 2019. január 20.

Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért

Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép