Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. január 22. kedd
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Új utakon járhatnak a sorkikápolnaiak
2018. július 25.

Mintegy 27 millió forintból újítottak fel három utcát a faluban: hordógurítással és egy kiegészítő falunappal ünnepeltek péntek délután és este. Új burkolatot kapott a Dózsa György utca, a Petőfi Sándor utca és a Keszőce Endre utca Sorkikápolnán, részben kormányzati támogatással, részben önerőből jutott a fejlesztésre – mondta el Tóthné Plózer Judit alpolgármester.

A nyertes kivitelező nagyon hamar végzett a munkával, kevés kellemetlenséget okozott csak a helyieknek, akik mindannyian örülnek, hogy már „sima úton” közlekedhetnek, biztonságosabb és kényelmesebb lett a három utca – ami gyakorlatilag a falu nagyobbik felét jelenti.

– Sok munka előzte meg a mai útátadót – emlékeztetett köszöntőjében az alpolgármester. Említette dr. Varga Krisztina jegyző munkáját a pályázatírásban, és Nárai László érdemeit is kiemelte: Sorkikápolna polgármestere májusban hunyt el, hétéves munkája kellett ahhoz, hogy most útátadót ünnepelhessen a falu.

– 1969-ben ezen a napon lépett a Holdra Neil Armstrong. Azt mondta akkor, kis lépés ez az embernek, nagy ugrás az emberiségnek – emlékeztetett július 20. jeles évfordulójára az avatón V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. Azt mondta, ha budapesti képviselőtársának említené a három utca felújítását és ennek költségét, csak megvonná a vállát. Azonban egy ekkora vasi faluban nagy jelentősége van – fejtette ki. Mindenkinek fontos, hogy a lehető legkényelmesebben érje el a házát – ez a szubjektív nézőpont. Ha pedig nem „helyből” nézzük egy-egy ilyen felújítás jelentőségét, hanem komplexen, akkor láthatjuk: egy ország kultúráját is mutatja az útjainak minősége. Sorkikápolna nem csak elvárta a fejlesztést, az ehhez várt kormányzati támogatást, hozzátették a magukét – emelte ki V. Németh Zsolt. Az ünnepélyes szalagátvágást a Dózsa György utcánál tartották, és előkerült egy hordó: nem keresztben, hosszában gurították egy szakaszon az új burkolaton, jelképesen és ünnepélyesen így avatták fel az utcákat.   És bár a falunapot már június végén (sikerrel) megtartották, de az útavató is kiegészült faluünneppel: a sorkifalud-gyanógeregyei önkéntes tűzoltók tartottak bemutatót, verset mondtak helyi gyerekek, felléptek a Kápolnai Boszorkányok, a Sorokpolányi Szivárvány Asszonyclub és Varga László zenélt. Pörkölt és tarhonya volt a menü, a kultúrház mellett készült, állandó helyi szakácsuk, Németh Éva felelt a vacsoráért.

vnemethzsolt.hu

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
NOE évindító konferencia a Népfőiskolán
2019. január 18-20.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére

Beküldési határidő: 2019. január 20.

Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért

Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép