Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Keresztény Élet.
Interjúk
Nézőpont
Sajtószoba
Keresztény Élet

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. január 21. hétfő
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Újszülötteket is köszöntöttek
2017. augusztus 5.

A Pecöli Falunapon a délelőtti ünnepi szentmisét koszorúzás előzte meg a templomkertben: az első és második világháborús emlékműveknél, valamint Varga Antal volt plébános és az Erdődy család emléktáblájánál hajtottak fejet a helyiek.

Tavaly kapott posztumusz díszpolgári címet néhai Pálffy Károly naiv művész. Hajótörött című, fából készült domborművének reprodukcióját avatták fel a temetőben. A sportpályán elköltött vadpörköltebéd után szünet nélkül színpadi produkciók gondoskodtak a jó hangulatról a sátorban. A nyolcszáz lelkes település falunapja mindig sok embert vonz, idén is több százan összegyűltek. A Haladás öregfiúk harmonikásának, Marton Jánosnak a produkcióját a nicki Fergeteg néptáncegyüttes fellépése követte. Horváth Tamás (Csuta) és Batyi Árpád (Kala) zenélt, majd helyi csoportok szerepeltek.

Újszülötteket is köszöntöttek

Kilenc gyermekkel gyarapodott Pecöl a tavalyi falunap óta. Szüleikkel együtt a színpadra szólította őket Mándli János polgármester, 50 ezer forintot nyújtott át minden családnak. Posztumusz díszpolgári címet adományozott a képviselő-testület az 1983-ban elhunyt, Pecölben eltemetett gróf Erdődy Ferencnek. Fia, gróf Erdődy László vette át édesapja elismerését. Sokan sokat tettek a faluért, közülük négyen - Baranyai Zoltán, Horváth Balázs, Szemes Gábor és Tátrai László - Pecölért díjat kaptak.

Oklevelek is gazdára találtak, elismerték a társadalmi munkában a falu szépítéséért dolgozókat. Büszkén számolt be a polgármester: eredményesen szerepeltek a szennyvízpályázaton, négy község - Bozzai, Kenéz, Pecöl és Megyehíd - majdnem 600 millió forint támogatást kap. Az óvoda felújítására pedig 50 milliót nyertek.

Újszülötteket is köszöntöttek

Az ünnep azokról szól, akik azért munkálkodnak, hogy fejlődjön és erősödjön a közösség, mondta köszöntőjében V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő. A csatorna ügyéről elmondta: a közbeszerzéseket a Nyugat-Dunántúlra vonatkozóan most írják ki, hamarosan indulhat a beruházás. Az óvodával kapcsolatban pedig hangsúlyozta: a falu sorsa szempontjából meghatározó, hogy gyerekek szülessenek és minőségi, korszerű intézménybe járhassanak.

vnemethzsolt.hu

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
NOE évindító konferencia a Népfőiskolán
2019. január 18-20.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére

Beküldési határidő: 2019. január 20.

Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért

Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép