Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2019. január 16. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
XI. Fedák Sári ulti-bajnokság, Mészáros Csaba emlékverseny
2017. november 2.

A Magyar Ultisok Országos Egyesülete, a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és a Nemzeti Fórum Egyesület közös szervezésében 2017. október 29-én immár 11. alkalommal került megrendezésre a Fedák Sári Ulti-bajnokság, ami ez évben is egyben Mészáros Csaba emlékverseny volt.

Az ulti igazi „hungarikumnak” számít, ugyan hivatalosan még nem az, de köztudottan olyan tradicionális szórakozási forma, amely játék főként a magyarság körében terjedt el, és amit ápolni és népszerűsíteni kötelesség, igazi nemzeti kincs.

XI. Fedák Sári ulti-bajnokság, Mészáros Csaba emlékverseny

A magyarok, mondhatni nemzeti kártyajátékát, az ultit nem sokan játsszák, pedig emlékeinkben szinte mindannyiunknak van kötődése, hogy apáink, nagyapáink a hét bizonyos napján rendszeresen összegyűltek egy jó játékra. Emlékezhetünk még a főváros különböző helyszínein: Klauzál tér, Almássy tér, Köztársaság tér, a Városmajorban, valamint a Városligetben menetrendszerűen, napi rendszerességgel megjelenő ulti-kompániák látványára. Napjainkban csak elvétve találkozunk kártyázó társaságokkal, nyílt tereken főleg, de a Magyar Ultisok Egyesülete nem adja fel a népszerűsítést. A szervezet közreműködésével, ismét ulti-klubok és csoportok, egyesületek alakultak, ahol kulturált körülmények között zajlanak a játszmák, a rendszeresen ismétlődő kupákon és bajnokságokon a győzelem öröme, a dicsőség válik főszereplővé.

XI. Fedák Sári ulti-bajnokság, Mészáros Csaba emlékverseny

A XI. Fedák Sári ulti-verseny nagy népszerűségnek örvend, az idén is 85 kártyabarát gyűlt össze az ország minden pontjáról, a nevezők között találunk Nyíregyházáról és Zalaegerszegről érkezett versenyzőt is. A résztvevők között volt Dr. Balsai István alkotmánybíró, aki a MUOE hivatalos versenyei közül csak ezen a lakitelekin vett részt. A verseny győztese a kupán kívül megkapta a Mészáros Csaba emlékplakettet, valamint a Fedák Sári szobrot, amely vándordíj, a következő évben vissza kell hozni, az a játékos tarthatja meg, aki három évben is megnyeri a versenyt. Mészáros Csaba tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatal történész, aki által a Lakiteleki Népfőiskolára került az ulti-verseny tizenegy évvel ezelőtt, felejthetetlen személyiségének ez a társaság is tisztelettel adózik. A vándorló Fedák Sári szobor a tizenegy év alatt már egyszer gazdára talált, immár a második alkotás van versenyen.

A XI. Fedák Sári ulti-verseny idei egyéni győztesei: 1. Bartus Gábor, 2. Gönzi József, 3. Malatinszki Csaba; és a csapatok közötti jelesek: 1. Esztergom, 2. Erzsébetváros, 3. Herend.

A teljes eredmény lista megtekinthető ide kattintva!

Gratulálunk a nyerteseknek!

 

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban

 

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Karácsonyi szeretetebéd Kecskeméten
2018. december 24.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére

Beküldési határidő: 2019. január 20.

Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért

Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép