Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 22. hétfő
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Závogyán Magdolna az NMI Művelődési Intézet ügyvezetője
2018. június 6.

Az NMI Művelődési Intézet ügyvezetői feladatait 2018. június elsejétől Závogyán Magdolna látja el, a magyar közösségi művelődés országos módszertani fejlesztő intézményébe azonban nem ismeretlenként érkezett. 2012 nyarától főigazgatója volt a gazdasági társaság szellemi elődjének.

Závogyán Magdolna ügyvezetői köszöntője

Tisztelt Munkatársak! Kedves Szakmai Partnerek! Az NMI Művelődési Intézet ügyvezetői feladatait 2018. június elsejétől látom el, a magyar közösségi művelődés országos módszertani fejlesztő intézményébe azonban nem ismeretlenként érkeztem. 2012 nyarától főigazgatója voltam a gazdasági társaság szellemi elődjének.

Munkám egyik legnagyobb eredményének a közösségi művelődési feladatellátást helyi szinten segítő országos irodahálózat kialakítását tartom – azt a hálózatot, mely a kulturális kormányzat céljainak operatív bázisává vált, s mely azóta számtalan partnerséget, együttműködést, kapcsolatot épített ki, mintaprogramokat valósít meg, s közösségi kezdeményezések kovászaként működik.

2015 tavaszától a kormányzati ciklus végéig három és fél éven át az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárság helyettes államtitkári teendőit láttam el. A kulturális alapellátás, a kulturális javakhoz való széles körű hozzáférés biztosításának, valamint az értékelvű közösségek szakmai támogatását továbbra is hívatásomnak tekintem.

Az NMI Művelődési Intézet ügyvezetőjeként arra törekszem, hogy az állami közművelődési feladatokat ellátó gazdasági társaság az erős szakmai beágyazottság jegyében és a Kárpát-medencei szintű tevékenység biztosításának küldetésével folytassa szakmafejlesztő tevékenységét és a Kulturális Alapellátás rendszerének módszertani támogatását. A közösségi művelődés kiemelt területének tekintem a Kárpát-medencei népfőiskolai hálózat kiépítését, a népfőiskolák helyzetének megszilárdítását, a szakmai utánpótlást biztosító felnőttképzési kínálat bővítését, valamint a kistelepülések kulturális, közösségi kínálatának bővítését.

A Nemzeti Művelődési Intézet tevékenységét – az országos közművelődési feladatellátás átszervezésével – a Népfőiskola Alapítvány által létrehozott NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. folytatja 2017. január 1. óta. Köszönettel tartozom Kárpáti Árpádnak azért, hogy vezetésével az NMI Művelődési Intézet nemcsak sikerrel vitte tovább a Nemzeti Művelődési Intézet szellemi hagyatékát, hanem kibővített szakmai tartalommal, új partnerek bevonásával működtette azt.

kozossegimuvelodes.hu

 

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép