A kolbászkészítő verseny története még 2023-ra tekint vissza, amikor is először rendezték meg a megméretést. A környéken ugyanis több településen, Páhiban, Kiskőrösön, Soltvadkerten is vagy közösségi disznóvágásokra, vagy töltött káposzta főzésekre invitálták a helyi közönséget.
Kolbászkészítő verseny Izsákon
Izsákon is kellett valamit szervezni, így a kolbászkészítő versenyre invitálták a helyi népet. Szombaton 12 csapat állt össze, bár eredetileg ennél többen jelezték, hogy jönnek. Állítólag az influenza verte lábáról a jelentkezők egy részét, akik ezért maradtak otthon. A nevezési díj ellenében mindenki kapott öt kilónyi húst. A csapatok otthonról hozták a munkához szükséges eszközöket és a készítéshez elengedhetetlen fűszereket, majd szombat délelőtt elindult a helyi piaccsarnokban a munka. A rendezvényt az önkormányzat, a gazdakör és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta, nyilatkozta hírportálunknak Tetézi Attila főszervező, a helyi művelődési ház igazgatója. A csoportok tevékenységét az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesület szakemberei – Asztalos István, Városi Bernadett, és Szabó György – felügyelték, akik a munkavégzés szakszerűségét, annak környezetét és végül magát az ízletes kolbászokat is minősítették.
Titkos recept is segítette a csapatot
Cséplő Zoltán barátai három csapatban – Kávék Háza, Ivócimborák, Mank Team – versenyeztek. Mint mondta, náluk a fő kolbászkészítő mester dr. Bozóky Imre, korábbi polgármester. Az egykori elöljárónak van egy tuti receptje, amellyel már tavaly is sikert értek el, ezért is bíznak benne. Dr. Bozóky Imrét azonban hiába is kérdeztük, csak annyit árult el, hogy a leírás Erdélyből származik és olyannyira jó, hogy az egyik békéscsabai kolbászfesztiválon is helyezést értek el. Reggel szilvapálinkával indult a nap, amely megalapozta a jó hangulatot, ugyanakkor a minőségi munka iránti figyelmet ez nem homályosította el, mondta Cséplő Zoltán.
Tippek a tökéletes kolbászhozA Marcangolók csapatát Haász Zoltán vezette, akinek családja második helyezést ért el. Ő megosztotta a titkot, mármint a sikeres kolbász receptjét.
Baon.hu
Izsákon is kellett valamit szervezni, így a kolbászkészítő versenyre invitálták a helyi népet. Szombaton 12 csapat állt össze, bár eredetileg ennél többen jelezték, hogy jönnek. Állítólag az influenza verte lábáról a jelentkezők egy részét, akik ezért maradtak otthon. A nevezési díj ellenében mindenki kapott öt kilónyi húst. A csapatok otthonról hozták a munkához szükséges eszközöket és a készítéshez elengedhetetlen fűszereket, majd szombat délelőtt elindult a helyi piaccsarnokban a munka. A rendezvényt az önkormányzat, a gazdakör és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta, nyilatkozta hírportálunknak Tetézi Attila főszervező, a helyi művelődési ház igazgatója. A csoportok tevékenységét az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesület szakemberei – Asztalos István, Városi Bernadett, és Szabó György – felügyelték, akik a munkavégzés szakszerűségét, annak környezetét és végül magát az ízletes kolbászokat is minősítették.
Titkos recept is segítette a csapatot
Cséplő Zoltán barátai három csapatban – Kávék Háza, Ivócimborák, Mank Team – versenyeztek. Mint mondta, náluk a fő kolbászkészítő mester dr. Bozóky Imre, korábbi polgármester. Az egykori elöljárónak van egy tuti receptje, amellyel már tavaly is sikert értek el, ezért is bíznak benne. Dr. Bozóky Imrét azonban hiába is kérdeztük, csak annyit árult el, hogy a leírás Erdélyből származik és olyannyira jó, hogy az egyik békéscsabai kolbászfesztiválon is helyezést értek el. Reggel szilvapálinkával indult a nap, amely megalapozta a jó hangulatot, ugyanakkor a minőségi munka iránti figyelmet ez nem homályosította el, mondta Cséplő Zoltán.
Tippek a tökéletes kolbászhozA Marcangolók csapatát Haász Zoltán vezette, akinek családja második helyezést ért el. Ő megosztotta a titkot, mármint a sikeres kolbász receptjét.
Baon.hu