Az eseményt Harangozó Péter nyitotta meg. Elmondta, hogy ebben az évben is a minőségi magyar élelmiszerek bemutatása, a termelők és a vásárlók összekapcsolása volt a cél.
Olyan hungaricumokat kóstolhattak meg a látogatók, mint a szürkemarhakolbász vagy a mangalicasonka. Különleges sajtok, borok, gyümölcs és -zöldséglevek, kézműves sörök és csokoládék, kozmetikai termékek sorakoztak a standokon. Kizárólag magyar terményekből, magyar munkaerő segítségével előállított, magyar termelők által piacra bocsájtott termékeket ismerhettek meg a kiskőrösiek.
A köszöntések után Boldoczki Róbert és barátai tolmácsolásában bordalokat hallgathatott a közönség.
Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere arról beszélt, hogy ez a hétvégi esemény a bizonyítéka annak, van megújulás, van remény a magyar mezőgazdaság számára.
“Lényeges az üzenete, a tradíciója, hiszen ilyenkor mindenki megtapasztalhatja, hogy a magyar termékek kitűnő minőségűek és versenyképesek. A magyar agráriumban van erő és jövő.” Úgy fogalmazott, hogy “az Expo jó emberek jó kezdeményezésének az ünnepe.”
Font Sándor, országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke kiemelte, hogy a közösséget, ami tizenegyedik alkalommal gyűlt össze, “az elhivatottság, az ötletek és termékek cseréjének lehetősége tartja össze. Ez teszi hitelessé, látogatottá és szerethetővé évről évre”. Azoknak az embereknek, akik számára az agrárium nem csak egy kifejezés, hanem a mindennapi élet része, fontos, hogy megmutathatják a családi gazdaságukat, megtalálhatják a vásárlóikat.
Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára a magyar mezőgazdaság aktuális helyzetéről tartott előadást. Az egyik legnagyobb kihívásnak jelenleg a Kárpát-medencében a sokféle szempontú kiszámíthatatlanságot tekinti, amely ma már bőven túlmutat a váratlan időjárási nehézségeken. Részletesen bemutatta a különböző agráripari termékek idei termésátlagait, a várható és kiosztott támogatásokat, erdőgazdálkodási terveket.
Gubán Gyula, az Akasztói Hegyközség elnöke a Regionális Borverseny két serlegét hozta el Font Sándornak, akinek kékfrankos rozé és kövidinka bora is aranyérmet nyert.
Végezetül minden jelenlévőt invitáltak a szervezők Flórián János és a Spakli Büfé jóvoltából bográcsban rotyogó pacalhoz, birka és –marhapörkölthöz.
vira.hu
Olyan hungaricumokat kóstolhattak meg a látogatók, mint a szürkemarhakolbász vagy a mangalicasonka. Különleges sajtok, borok, gyümölcs és -zöldséglevek, kézműves sörök és csokoládék, kozmetikai termékek sorakoztak a standokon. Kizárólag magyar terményekből, magyar munkaerő segítségével előállított, magyar termelők által piacra bocsájtott termékeket ismerhettek meg a kiskőrösiek.
A köszöntések után Boldoczki Róbert és barátai tolmácsolásában bordalokat hallgathatott a közönség.
Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere arról beszélt, hogy ez a hétvégi esemény a bizonyítéka annak, van megújulás, van remény a magyar mezőgazdaság számára.
“Lényeges az üzenete, a tradíciója, hiszen ilyenkor mindenki megtapasztalhatja, hogy a magyar termékek kitűnő minőségűek és versenyképesek. A magyar agráriumban van erő és jövő.” Úgy fogalmazott, hogy “az Expo jó emberek jó kezdeményezésének az ünnepe.”
Font Sándor, országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke kiemelte, hogy a közösséget, ami tizenegyedik alkalommal gyűlt össze, “az elhivatottság, az ötletek és termékek cseréjének lehetősége tartja össze. Ez teszi hitelessé, látogatottá és szerethetővé évről évre”. Azoknak az embereknek, akik számára az agrárium nem csak egy kifejezés, hanem a mindennapi élet része, fontos, hogy megmutathatják a családi gazdaságukat, megtalálhatják a vásárlóikat.
Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára a magyar mezőgazdaság aktuális helyzetéről tartott előadást. Az egyik legnagyobb kihívásnak jelenleg a Kárpát-medencében a sokféle szempontú kiszámíthatatlanságot tekinti, amely ma már bőven túlmutat a váratlan időjárási nehézségeken. Részletesen bemutatta a különböző agráripari termékek idei termésátlagait, a várható és kiosztott támogatásokat, erdőgazdálkodási terveket.
Gubán Gyula, az Akasztói Hegyközség elnöke a Regionális Borverseny két serlegét hozta el Font Sándornak, akinek kékfrankos rozé és kövidinka bora is aranyérmet nyert.
Végezetül minden jelenlévőt invitáltak a szervezők Flórián János és a Spakli Büfé jóvoltából bográcsban rotyogó pacalhoz, birka és –marhapörkölthöz.
vira.hu