Nemzeti Fórum
  • Hírek
  • Publicisztikák
  • Interjúk
  • Képtár
    • VK Képtár
  • Kölcsey Kör
  • Keresztény Élet
  • Történet
  • Tisztségviselők
  • Képviselők
    • Országgyűlési Képviselők >
      • Bartos Mónika
      • Bóna Zoltán
      • Erdős Norbert
      • Font Sándor
      • Kovács Sándor
      • Lezsák Sándor
      • Dr. Tilki Attila
      • V. Németh Zsolt
    • Megyei közgyűlési elnökök
    • Megyei képviselők
    • Polgármesterek
    • Önkormányzati képviselők
  • Szervezetek
  • Munkacsoportok
  • Szövetségeseink
  • Médiapartnereink
  • Dokumentumok
  • Kapcsolat
"A Nemzeti Fórum egy hajlíthatatlan, rendíthetetlen nemzeti erő, egy olyan erő, amelyre biztosan igaz a Szózatnak az a szava, hogy rendületlenül." 
​(Orbán Viktor)

Az értékeket őrizték meg a nyirádi vigasságokon

11/14/2022

 
Picture
A Márton-napi vigasságot a Lépésről-Lépésre Együtt Alapítvány a Hungarikum pályázat támogatásával szervezte meg. Az eseményhez kapcsolódott az előző napi sümegi pálinka mustra, valamint a nyirádi óvodások esti lámpás felvonulása.
A vigasságokat Navracsics Tibor területfejlesztésért felelős miniszter nyitotta meg méltatva a kezdeményezést és szólt az értékmegőrzés fontosságáról. Mint mondta, örvendetes, hogy a nyirádiak felismerték ezt és nagy hangsúlyt fektetnek rá. V. Németh Zsolt, a Hungarikum Bizottságot képviselő és a magyar életmódot védő miniszteri biztos a Márton-naphoz köthető szokásokról beszélt. Leszögezte, ha egy településnek nincs kiemelkedő értéke, rendezvényeit csoportosíthatja a gasztronómia témája köré, így jó lehetősége nyílik bemutatni a helyi ízeket. Nagy Gábor polgármester a helyi értékőrzőkről szólt, kiemelve munkájuk jelentőségét.  Ambrus Lajos a készülő, Kincsünk az ecet című könyve anyagát mutatta be és ecetkóstolót tartott, amelyen saját készítésű körte- és almaecettel kínálta az érdeklődőket. Beszélt az ecetkészítés folyamatáról, a végtermék pozitív hatásairól. Somogyi Zoltán Max gasztro tanácsadó a gasztronómia és az egészség kapcsolatát ismertette.  

A közös ebéden kemencés libacombot szolgáltak fel káposztával, házi kenyérrel, majd a bor és az ételek harmonizációjáról volt szó a szakmai előadáson és fórumon. A programon a környékbeli települések polgármesterei, civil szervezetek képviselői és vállalkozók vettek részt. Az eseményen a helyi Mi kis falunk kincse kisüzem termékeit állították ki és a Nyirettyű Népzenei Együttes közreműködött.

veol.hu

Comments are closed.